søndag den 4. marts 2012

Livet som delebarn.

Socialforskningsinstituttet har foretaget en undersøgelse om livet som delebarn. Her fremgår det, at for nogle børn kan deleordninger fungere godt men ikke for alle. Der er mange faktorer, der spiller ind som fx måden samværet er organiseret på, afstenden mellem de to hjem, barnets egen robusthed og ikke mindst, hvordan skilsmisseforældrene hjælper barnet med at skabe kontinuitet i hverdagen og forbindelse mellem de to familieliv.

Undersøgelsen viser endvidere, at børn kan opleve deleordningen som stressende og anstrengende, og at dagligdagen bliver besværliggjort i forbindelse med at pakke, skifte til den anden forældre og falde til der.
Børn i deleordning er dermed udsat for en belastning, der ikke i samme udstrækning gælder andre skilsmisssebørn.

Jo ældre børnene bliver, jo tungere og mere besværlig kan deleordningen opleves. For teenagebørn er det fx vigtigt at have adgang til yndlingstøjet og samtidig bliver det vigtigere at være sammen med vennerne. Derfor ses især blandt børn i de ældre aldersgrupper en efterspørgsel på andre samværsordninger end deleordninger.

Blandt forældrene, der deltog i undersøgelse, var der flere, der udtrykte, at de ikke selv ville kunne holde ud at leve i en deleordning.

Socialforskningsinstituttets rapport kan downloades fra www.sfi.dk

Kilde: Psykolog Nyt. Nr. 18. 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar